kvinna-som-bloggar

Att blogga utan att ha några läsare är inte kul, men säkert har du redan sett samma gamla vanliga tips på hur du får fler besökare: ’lägg till bloggen i så många länkkataloger du hittar’. Det är bra att komma högt på Google, så på det sättet är länkkataloger viktiga.

Här kommer istället sju andra tips som sällan nämns, men ofta fungerar bättre. Det är dessutom tips som får dina läsare att kommentera och engagera sig, istället för att lämna din blogg efter några sekunder:

1. Bra innehåll

Det är viktigt att få många besökare, men det är viktigare att få dem att vilja komma tillbaka.  Och hur gör du det? Genom att ge dem ett bra innehåll: roligt, inspirerande, lärorikt eller något annat.

2. Listor

Av någon anledning älskar vi att läsa listor och de lockar alltid besökare. Du läser till exempel den här.

3. Sprid de inlägg du gjort

Länka dina blogginlägg från Facebook och andra sociala medier. Gör det dessutom enklare för dina besökare att dela inläggen genom exempelvis AddThis.

4. Hjälp andra

Tänk efter vad du är bra på och dela med dig av din kunskap. Om det sen är fotboll, fotografering, reklam eller något annat – skriv och ge tips som andra kan ha nytta av.

5. Länka till andra bloggar

Alla älskar att få länkar. När du länkar till andra ser de det i sin statistik och om du har tur länkar de tillbaka.

6. Tacka de som länkar till dig

När du ser att du fått en länk av någon , besök deras hemsida eller blogg och tacka med en kommentar eller ett mejl. Alla tycker om uppskattning och förr eller senare får du det tillbaka.

7. Skriv kommentarer i andra bloggar och forum

Det här är viktigt men måste göras på rätt sätt – gör inte reklam för din blogg och lägg ingen länk. Om du skriver bra inlägg och kommentarer  kommer folk bli nyfikna på dig och hitta din blogg ändå.

 

evalena