Det räcker inte med att bara ha en hemsida, utan du måste ha en tilltalande och minnesvärd hemsida som visar upp dig och ditt företag på ett professionellt sätt. Att texten är välformulerad och aktuell är a och o, men användandet av bilder är minst lika viktigt.

Fördelarna med bilder på företagets, eller din privata, hemsida är många och det finns knappt någon anledning till att inte ha några.

En bild säger mer än tusen ord

Bilder får inte bara hemsidan att se trevligare och mer professionell ut, utan får även dess besökare att komma ihåg den, skriver Smelink.se. Bilder etsar sig nämligen fast i minnet på ett sätt som texter inte kan. De hjälper till att skapa en känslomässig koppling som är svår att få på annat sätt, vilket resulterar i större engagemang och nyfikenhet bland dina besökare.

Bilderna blir introduktionen för din produkt och stödjer företagets budskap, samtidigt som hemsidan blir roligare och snyggare att titta igenom. Det förbättrar inte bara din hemsidas resultat på sökmotorer, utan besöken blir ofta längre än om det bara hade funnits text. När besökarna läser igenom hemsidan får dem också intrycket av att man har lagt ner tid och arbete, vilket gör att helhetsintrycket av företaget blir mer professionellt. Det ökar helt enkelt trovärdigheten. I dagens värld med sociala medier sprids hemsidor och bloggar med bilder betydligt fortare än de med bara text – vilket betyder gratis och snabb marknadsföring av företaget!

En bild säger helt enkelt mer än tusen ord – satsa därför på att hitta rätt bilder och få till den rätta känslan på din hemsida.

evalena