photo_editing

Om du har tagit ett foto som du inte riktigt är nöjd med, om det blev för ljust eller för mörkt, så kan du använda ett fotoredigeringsprogram för att fixa till de misstagen. Fotoredigeringsprogram används över hela världen och är ett måste om man är intresserad av fotografi och bilder.

Det vanligaste och mest populära fotoredigeringsprogrammet är Adobe Photoshop. Adobe Photoshop är ett proffesionellt bildbehandlingsprogram som man kan använda både till att redigera foton och bilder, designa logos samt använda det som ett sketchprogram. Att redigera foton är dock är den vanligaste användningen. En av de funktioner som har gjort photoshop till ett av de främsta programmen inom fotoredigering är “layer” (lager) funktionen, vilket tillåter användare att skapa flera lager i bilden. Man kan på så sätt interagera med specifika föremål som ligger på individuella lager vilket var väldigt svårt att göra innan photoshop.

En av nackdelarna med photoshop som gör att många väljer bort programmet är dess höga pris. Däremot finns det många liknande program till photoshop som är helt gratis. Ett av dessa program är Gimp som mer eller mindre är en gratis “light” version av photoshop. Den används till samma saker som fotoshop och har liknande funktionalitet. Det är ett utmärkt alternativ till dig som letar efter ett fotoredigeringsprogram som är gratis.

evalena