Att ta bilder är något som idag är mäkta populärt troligtvis eftersom det är så väldigt enkelt. Till skillnad mot förr behöver man numera inte gå runt och bära på en kamera då man alltid har med sig en kamera i mobilen, vilka på senare år har blivit riktigt bra.

Vill man kunna ta ännu bättre bilder med sin mobil än vad man gör idag kan ett bra tips vara att köpa en mobil med en riktig kameralins som dessutom går att zooma med, alltså mer eller mindre jämförbart med en kompaktkamera.

Vill man ta riktigt bra bilder krävs dock fortfarande att man har en riktig kamera och helst då i form av en systemkamera. På senare år har priset på systemkameror sjunkit rejält, vilket gör att man idag kan få en skaplig systemkamera för runt 5 000 kr.

Dock är det ju som många fotografer påpekar inte kameran som tar bilden utan fotografen. Vill man ta bra bilder är det därför bra att ta mycket bilder och verkligen lära sig hur man tar en bra bild. Bra tips kan vara att till exempel köpa en fotobok eller varför inte gå en fotokurs.

evalena