Teknologin har minst sagt gått igenom en hel del på relativt kort tid. Det var inte så länge sedan vi inte hade möjlighet att få tillgång till internet på våra mobiltelefoner, dessförinnan kunde vi inte koppla upp oss trådlöst och innan det var vi tvungen att ringa upp med ett modem för att ens kunna besöka en sida på nätet överhuvudtaget.

Dagens teknologi har möjliggjort det för oss att återuppleva mycket av vad som idag är förlegad teknologi men som faktiskt skapat en hel kultur kring dessa saker, det är vad vi brukar kalla retro-kulturen.

Många spel som kom ut på 80- och 90-talen spelades av de som fortfarande var unga när internet först började dyka upp. Många av dessa spel har sedan fått enorm nostalgistatus och folk började efterforska hur det egentligen ligger till med spelen eftersom majoriteten av dem inte längre gick att köpa.

Det visade sig faktiskt att en hel del spel klassades som övergiven programvara, även kallad abandonware, vilket är programvara som saknar upphovsrättsligt skydd. Då det inte längre finns någon som säljer dessa, eller ens bryr sig om att skydda sina upphovsrätter har spelen hamnat i vad man bara kan beskriva som en upphovsrättslig gråzon.

Sidor som Abandonia gör dessa spel tillgängliga åt allmänheten så att vem som helst kan ladda ned och spela utan några som helst problem.

Men dessa spel är inte alla, spel som spelautomater har funnit mycket längre än gamla datorspel, och dessa har inte bara dykt upp i online versioner utan det skapats varje år många nya spel i denna kategori. På vasa casino kan man läsa mer om de nyaste av dessa spel.

Det finns även emulatorer, där folk har konverterat konsolspel från de gamla 8-bits konsolerna och senare, så att spelen kan spelas genom ett program på datorn med tangentbord eller handkontroll.

evalena