Collection of images

I början när du bloggar har du säkert en massa roliga bilder du tagit själv, men efter ett tag finns inga bra bilder kvar. Det är klart att du kan ut och ta lite nya foton själv, men det är svårt att få sommarbilder på vintern och tvärtom.

Bloggar blir dessutom mer och mer inriktade på bilder: även om du är inriktad på att skriva långa texter så är bilder bra för att lätta upp läsningen. Är bilden dessutom väl vald kan den både fördjupa intrycket eller förklara din text. 

Så hur ska du få tag på bilder? Du kan naturligtvis hitta massvis med bilder hos de gigantiska kommersiella bildbankerna som Shutterstock, men det kostar pengar och är kanske inte det du har mest av. Men det finns också en hel del riktigt bra bildbanker där du får använda bilderna gratis.

Här är några av de bästa sajterna med gratis bilder:.

  • StockSnap.io har en mycket bra sökfunktion och ett stort arkiv med gratis bilder – alla fria från copyright och utan krav på att ange källa
  • Unsplash.com Här hittar du många fina naturbilder och arkivet uppdateras var tionde dag
  • Kaboompics.com Det här är en fantastisk sajt när du vill ha gratis bilder till bloggen. Lite konstnärliga bilder med en mjuk känsla
  • Jaymantri.com En mästerlig fotograf som låter dig använda hans stads- och naturbilder gratis.
  • SplitShire.com  har ett härligt utbud av gratis bilder som du kan ändra och använda hur du vill
  • Pexels.com Pexels använder en riktigt bra sökmotor som samlar in gratisbilder från olika sajter. Ett stort utbud med fina bilder.
  • Picjumbo.com Det här är en bildbank där du hittar lite drömska och disiga bilder.

Oavsett vad du vill ha för bilder så har du här ett mycket stort urval att välja på.

Och det är gratis – billigare än så blir det sällan.

 

 

evalena