Alla som fotograferar eller står modeller vet att ljuset sällan faller naturligt i en studio. Du måste också tänka på att makeup kan påverka huden negativt och att både behandlande och förebyggande hudvård är viktigt. Allt du behöver för att kunna lägga en välplanerad men samtidigt hälsosam makeup kan hittas på nätet.

En sak som ofta är föremål för slarv är hur du tar bort sminket. Du behöver nämligen tvätta bort allt smink på ett skonsamt och vårdande sätt. För det finns bland annat vårdande rengöringsservetter.

Smink som gör sig bra på bild

Det kan vara mycket svårt att lägga makeup som fungerar på bild. Därför finns det speciella makeup-artister som utbildat sig i vilka färger och toner som fungerar. Men smink behöver också vara hållbart, tåla värme och i många fall också klara av svett utan att börja rinna eller reflektera ljuset fel.

Produkter för dig som är modell

När du arbetar som modell innebär ditt arbete ofta resor, miljöer och förhållanden du och din hud inte är van vid. Då kan du behöva andra vårdande produkter som oljor, krämer och vitaminer. Till exempel är AHA, BHA och PHA viktigt för att motverka oren hy och acne, vilket kan komma av stressiga dagar, sena kvällar och hotellvistelser som kan rubba dina dagliga rutiner.

admin