En hemsida är inte komplett utan bilder. Det är bilderna som förmedlar mest, texten förklara bara. Hur väljer man passande bilder till sin hemsida? Det som påverkar mest är typen av hemsida. 

Blogg

En blogg ska innehålla bilder från livet. Här har man fritt fram att välja vad man ska knäppa kort på. Skriver man en hälsoblogg kan man ändå lägga upp en bild på sin nyrenoverade byrå: det är din blogg och ett sätt för folk att få insikt i ditt liv. Problemet med bloggar är att en bra blogg tar tid. Du ska gärna uppdatera den varje dag och bjuda på mycket bilder. Texten är förstås det viktiga i att förmedla dina tankar och det du vill dela med läsarna, med det är bilderna som visar upp ditt liv och får folk intresserade av att läsa texten.

Webbshop

En onlinebutik ska ha stiliga bilder som passar med vad shoppen försöker säljs. Ska man sälja sportkläder ska det finnas bilder på aktiva människor i en rad olika miljöer. Det ska också finnas rikligt med produktbilder som kunderna kan studera för att få veta mer om hur varan ser ut. En webbshop ska ha många bilder som lockar till köp. Bilderna ska dock balanseras med innehållet. Det får inte finnas för mycket bilderna så att produkterna inte går att urskilja, eller man tappar bort menyn och navigationen. Sportamore är en klädbutik som har bra balans mellan lockande bilder, produktbilder och texter. Deras blandning mellan produkter och artiklar fyller också ut sidan bra så den inte ser för tunn ut.

Företagspresentation

Om ditt företag inte säljer produkter utan göra något databaserat eller erbjuder bara en viss typ av tjänster, kan det vara svårare att hitta passande bilder. Här kan det se bättre ut med mer text och färre bilder: i fall alternativ är många dåliga bilder. Bilder på en företagssajt ska se bra ut: det ska inte vara generella bilder från en bildbank. Låt hellre en fotograf komma och ta kort på alla på företaget. Skryt med bilder på er själva istället för bildbanksbilder. Ett dataföretag kan ibland ha en ganska svårförklarad tjänst att erbjuda. Kan man få hjälp av instruktionsbilder för att visa vad man gör, kan det vara en lösning för att fylla ut sajten med mer än bara text. Kom bara ihåg: hellre få bra bilder än få eller många dåliga bilder!

 

evalena