Om man driver en hemsida är det A och O att uppdatera den regelbundet. Det är lätt att se när en hemsida inte har blivit uppfräschad på ett tag och en inaktuell sida är något av en webbredaktörs mardröm. Att variera med bilder och på så sätt förändra utseendet är ett smart sätt att hålla sig aktuell, vilket är roligt både för hemsidans besökare och för dig som webbplatsägare.

Det finns ett flertal anledningar till att vilja uppdatera sin hemsida regelbundet. Det ger ett gott intryck av aktören bakom sajten och gör också att användare är mer benägna att återvända till hemsidan för att ta del av nytt material. Dessutom prioriterar Google och andra sökmotorer hemsidor som uppdateras regelbundet, vilket gör att en frekvent uppdaterad hemsida dyker upp högre på en Google-sökning.

Det kan dock kännas tidskrävande och svårt att konstant förändra och förnya sin hemsida. Ett enkelt och bra sätt hålla hemsidan fräsch är att förändra sidans utseende efter årstider. Att göra små subtila förändringar kan ge ett rejält lyft och det finns bra exempel på hemsidor som lyckas hålla sig ajour utan att förändra grundutseendet speciellt mycket.

Att förändra utseendet behöver inte betyda att hela hemsidans design måste göras om. Det kan ge ett stort lyft att bara variera produktbilder och andra bilder. Även här kan årstidsanpassade produktbilder vara en idé, men det finns naturligtvis andra sätt att ge bilderna en ”twist” som gör dem mer aktuella. Det viktiga är egentligen inte vilka bilder man väljer att använda. Vad som betyder mest är att kontinuerligt uppdatera sidan, för att ge ett vaket, fräscht och proffsigt intryck.

evalena